måndag 4 januari 2010

Mer och mer sällan

Jag har inte riktigt haft tid till att sätta mig och skriva på bloggen de senaste månaderna. För att fatta det kort så har jag flyttat, kört bil, firat halloween och thanksgiving, remixat ett band, haft besök av svenskar, varit i vegas, flygit helikopter, kört fyrhjuling i öknen och ätit en sjukt stor köttbit och besökt Sverige. Allt detta gjorde att jag fick lov att jobba sena kvällar för att komma ikapp. Jag skriver inte om allt, men här är något i alla fall.

Fright Night
Helgen innan halloween drog två kompisar till Fright Night på Universal studios. Jag är glad att de gjorde det, för det var för jävla coolt. Halloween här i USA är jäkligt skoj för de är så himla seriösa med hela högtiden. Fright Night var en sån grej. Tänk er att Universal Studios bygger labyrinter baserade på sina skräckfilmer och använder stora plånboken: alltså sjukt bra kulisser, rekvisita och massa skådisar. Jag har tyvärr inga bilder inifrån labyrinterna.
Universal Studios

Medan man vandrade mellan de olika labyrinterna så fanns det scare zones där det gick runt zombies och monster med motorsågar och sågade på folk.


Självklart fanns också söta bikinitjejer i bur som dansade. För att passa in var de rufsiga i håret och hade lite blodstänk på brösten.


Halloween
Firades utklädd till viking hos några vänner till vänner. Min klädsel var väldigt uppskattad eftersom jag ju är från Sverige och vikingarna också!

Vegas
Den här turen blev ingen vanlig Vegas-tur med sprit, gambling och sena klubbnätter.
Istället var vi och besökte den berömda Hoover dam. En stor grå betongklump som var rätt fet att se, men jag rekommenderar det bara om man ska spendera en längre tid i Vegas, åker dit med jämna mellanrum, eller är sjukt intresserad av stora betongklumpar. Vi tog en guidad tur inuti dammen också.

Sista dagen gick vi upp 5 på morgonen för att bli upplockade av en buss som körde ut oss till ett flygfält. Där möttes vi av en lugn helikopterförare som långsamt och metodiskt gick igenom alla säkerhetsinstruktioner för helikoptern vi snart skulle sätta oss i. Sen bar det av till Grand Canyon för att dricka skumpa. Landskapet där är helt otroligt vackert. Synd att vi inte fick stanna mer än 20 minuter. Det går inte riktigt fram på bild hur imponerade det var att stå där mellan bergen.


Det bästa på hela Vegas-trippen var nog det vi gjorde efter helikopter-turen. Vi åkte fyrhjuling upp för ett litet berg i öknen. Stället låg i Eldorado Canyon, ca 45min utanför stan, och såg ut som man kom rakt in i någon gammal amerikansk film. Det fanns hur mycket bråte som helst. Krashade flygplan, gamla bilar, coca cola-skyltar från medeltiden, gaspumpar, dödskallar och massa annat.

Det finns fler bilder men jag pallar inte trycka in dem. Så tyvärr får ni inte se allt det roliga..

Först fick vi en liten guidad tur i en gammal gruva där de sa att det spökade. Jättefin gruva, men vi såg inga spöken. Om man ställde sig på ett speciellt ställe och fotade från en given plats i mörkret, så skulle det bli spök-orbs på kortet. Vi fotade massor men ingen lyckades. Min gissning är att det kan blänka till i någon mineral i bergs-väggen om det är rätt höjd på den som fotar och rätt vinkel på blixten. Men men. Vad vet jag.


Techaticcup mine

Efter det blev vi instruerade var gasen och bromsen satt på fyrhjulingarna och så bar det iväg upp på berget. Sjukt kul! På ner vägen gjorde vi ett pitstop och fick passande nog äta beans n beef.


Köra bil
På torsdag ska jag köra upp och jag har tagit hela 6st lektioner á 2h. Min plan var att köpa en bil för att öva lite innan uppkörningen. Kändes dumt att låna någon av mina vänners nya 300000kr+ bilar för att övningsköra. Jag hade ingen aning om hur struligt det var med banklån och bilförsäljare innan, men efter många samtal och turer fram och tillbaka visade det sig att jag inte fick ta något lån, eftersom jag inte har någon kredithistorik, och att jag faktiskt inte ens får köpa någon bil utan körkort. Så på torsdag får det bära eller brista.

Här kör man upp med automatare och eftersom så många kuggade på uppkörningarna när de skulle fickparkera, har de tagit bort det från provet. Istället har de byggt om överallt så det nästan bara finns stora parkeringsplatser. Sånt fick jag lära mig av min körlärare men om jag ville lära mig parkera backandes skulle jag fråga någon annan, för det kunde inte hon...

Regn
Vi hade strax över en vecka med regn i december. Värt att noteras. Mycket trafikkaos och olyckor. Typ som när det snöar i skåne.


En skön eftermiddag i november
Jag passade på att njuta av det tjusiga pool-området på nya fina stället där vi bor. Det var ju ändå söndag och 25 grader.
Uppdateringar
Jag har lite svårt att hinna med att uppdatera bloggen pga jobb och andra åtaganden. Jag ska göra ett försök med att kanske skriva lite kortare inlägg framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar